FIBA Europe Cup - Bergen gaat nipt onderuit in eerste groepswedstrijd

Bergen is er woensdagavond niet in geslaagd zijn eerste groepswedstrijd in de FIBA Europe Cup te winnen. De Henegouwers gingen met 72-74 voor eigen publiek nipt onderuit tegen het Kosovaarse Sigal Prishtina (15-23, 14-18, 25-15, 18-18). Bergen startte nerveus in de Mons.Arena en stond na het eerste kwart (15-23) al meteen acht punten in het krijt. In het tweede quarter werd die kloof enkel groter, aan de rust leidden de Kosovaren met 29-41. In het derde kwart maakte de thuisploeg meteen 10 punten goed, waardoor Bergen met nog tien minuten op de klok slechts twee punten meer moest goedmaken. Daar slaagden de Henegouwers niet in. beide ploegen hielden gelijke tred in het slotkwart. De Amerikaan Juvonte Reddic was voor Bergen de topschutter met 18 punten.

De andere wedstrijd in groep G tussen het Oekraïense Khimik en het Turkse Demir Insaat werd gewonnen door de Turken (60-80). Bergen neemt het op 25 oktober op tegen Demir Insaat.

Eerder op woensdag openden Antwerp en Charleroi hun Europese campagne met een overwinning. De Giants klopten het Bosnische Bosna (84-91) in groep A. In poule F won Spirou in en tegen Minsk (76-78). Dinsdagavond al leed Brussels in groep D een nederlaag tegen Keravnos uit Cyprus (58-68).

De groepsfase van de Europe Cup bestaat uit 32 teams, verdeeld over acht groepen van vier. De eerste twee teams plaatsen zich voor de tweede groepsfase (vier groepen van vier).