European Open – Steve Darcis naar achtste finales dankzij opgave tegenstander

European Open - Steve Darcis naar achtste finales dankzij opgave tegenstander

Steve Darcis (ATP-65) staat in de achtste finales van het European Open Tennis in Antwerpen. Zijn tegenstander, de Duitser Cedrik-Marcel Stebe (ATP-78), gaf in de eerste ronde op in de derde set. Het was toen 4-6, 6-4 en 1-0 in het voordeel van Darcis. Om een plaats in de kwartfinales neemt Darcis het op tegen het Spaanse vijfde reekshoofd David Ferrer (ATP-31). Die won dinsdag in de eerste ronde nipt met 4-6, 6-4 en 7-6 (7/3) van de Italiaan Stefano Travaglia (ATP-131). Ferrer leidt in de onderlinge duels met Darcis met 2-0. Dit jaar stonden de twee al in de tweede ronde van Wimbledon tegenover elkaar. Daar gaf Daris op bij 3-0 in de eerste set. Op hardcourt gaven Darcis en Ferrer elkaar nog niet eerder partij.
In de eerste set haalde Darcis niet zijn beste niveau. Hij kwam eerst wel een break voor, maar gaf die meteen weer uit handen en moest met 4-6 het onderspit delven. Vooral de opslag van “Shark”, die dankzij zijn successen in de Davis Cup met een lange staande ovatie werd onthaald, was problematisch. Zijn eerste servicepercentage lag in de eerste set op slechts 47 procent.
Een sterke opslag bracht Darcis verder in het begin van de tweede set. Bij 2-2 wist hij ook door de opslag van Stebe te gaan, waarna hij uitliep naar 4-2. Daarna gaf Darcis zelf zijn opslag weg, maar wist hij bij het volgende opslagspelletje van de Duitser meteen een tweede keer te breken. In een thriller van een slotgame van de tweede set, wist Darcis uiteindelijk de bordjes gelijk te hangen.
In het begin van de derde set gaf Stebe onverwacht op met een blessure aan de rechterpols. De partij duurde 1 uur en 36 minuten.

.

bron: Belga