European Open – Steve Darcis kijkt uit naar revanche tegen David Ferrer

European Open - Steve Darcis kijkt uit naar revanche tegen David Ferrer

Steve Darcis (ATP-65) zag tegenstander Cedrik-Marcel Stebe (ATP-78) woensdag in de Lotto Arena van Antwerpen opgeven in de eerste ronde van het European Open Tennis in Antwerpen. Hij was niet erg rouwig om de opgave van de Duitser. “Het is erg voor hem natuurlijk, maar ik ga er niet over klagen”, aldus Darcis na de wedstrijd. “Ik ben blij dat ik hier nog een keer mag aantreden donderdag. Voor één keer speelt een blessure in mijn voordeel. Ik had het niet makkelijk vandaag. Hoe beter ik speelde, hoe beter hij ook ging spelen, en daarom probeerde ik van ritme te veranderen.”
Donderdag moet Darcis het opnemen tegen David Ferrer (ATP-31), tegen wie hij afgelopen zomer zelf moest opgeven op Wimbledon. Hij wil zich daarom extra hard bewijzen. “Ik zie het als een revanche. Al is het wel een speler waar ik heel veel respect voor heb. Zijn carrière is ronduit indrukwekkend, gigantisch lang speelt hij nu al aan de top.”
Om Ferrer te kloppen zal het beter moeten. “Ik speelde inderdaad geen sterke wedstrijd vandaag. Fysiek voelde ik me wel prima. Als ik mijn eigen spel kan brengen, heb ik een kans. Hopelijk is er minstens even veel volk als vandaag. Op een woensdagavond vroeg in het toernooi had ik veel minder toeschouwers verwacht.”

.

bron: Belga