Champions League - Twee doelpunten van Hazard leveren Chelsea slechts een punt op tegen Roma

Leestijd 3 min.

Ondanks twee doelpunten van Eden Hazard is Chelsea er woensdagavond op de derde speelronde van de Champions league-groepsfase niet in geslaagd de drie punten thuis te houden tegen AS Roma. De spektakelrijke partij op Stamford Bridge eindigde op 3-3. Met een knappe uithaal - na balverlies van Roma-aanvoerder Radja Nainggolan - opende David Luiz (11.) de score voor Chelsea. Hazard (37.) verdubbelde de voorsprong. Een afgeweken schot van spitsbroeder Alvaro Morata belandde voor de voeten van de Rode Duivel, die zijn eerste doelpunt in de Champions League maakte sinds maart 2015. Op slag van rust verdween een afgeweken schot van Aleksandar Kolarov voorbij doelman Thibault Courtois: 2-1 na 45 minuten. Na de pauze klom AS Roma dankzij twee knappe doelpunten van Edin Dzeko (63. en 70.) op voorsprong. Hazard (75.) sleepte met een geplaatste kopbal nog een punt uit de brand. Tien minuten voor tijd mocht de aanvoerder van de Rode Duivels gaan rusten. Michy Batshuayi kwam niet van de bank bij de Blues. Nog in groep C moest Atletico Madrid op het veld van Qarabag vrede nemen met een punt. Yannick Carrasco en co kwamen in Bakoe niet tot scoren. Chelsea (7 punten) is leider in groep C. Daarna volgen AS Roma (5), Atletico (2) en Qarabag (1).

In groep D stonden bij Olympiakos drie Belgen aan de aftrap. Vadis Odjidja-Ofoe, Guillaume Gillet en Silvio Proto namen het in Camp Nou op tegen FC Barcelona. Samen met ook nog Mehdi Carcela konden ze niet stunten tegen de Catalaanse grootmacht. Ondanks de rode kaart voor Barça-verdediger Gerard Piqué in de 42e minuut verloor Olympiakos met 3-1. Na een own goal van Dimitrios Nikolaou (18.) namen Lionel Messi (61.) en Lucas Digne (64.) Proto te grazen. Voor "Leo" was het zijn honderdste doelpunt in alle UEFA-competities samen, zijn 97e in de Champions League. Nikolaou (89.) maakte zijn own goal nog goed met de eerredder. Odjidja-Ofoe, die als spits werd uitgespeeld, speelde 71 minuten mee. Gillet werd in de 55e minuut naar de kant gehaald. De andere partij in groep D tussen Juventus en Sporting eindigde op 2-1. Met 9 op 9 gaat Barcelona alleen aan de leiding. Juventus is tweede met zes punten. Sporting telt vier punten, Olympiakos is puntenloos laatste.

In groep A boekte Manchester United op het veld van Benfica, waarbij Mile Svilar debuteerde als jongste doelman in de geschiedenis van de Champions League. Het jeugdproduct van Anderlecht liet zich in de tweede helft verrassen door een rechtstreekse vrije trap van Marcus Rashford (64.). Romelu Lukaku speelde bij ManU de hele wedstrijd. Op het kwartier kopte hij na een hoekschop het leer tegen de lat. De troepen van José Mourinho zetten hun foutloze parkoers verder. Met 9 punten voeren ze de stand in groep A aan. Bazel, dat met 0-2 ging winnen op bezoek bij CSKA Moskou, is tweede met 6 punten. Daarna volgen Moskou (3) en Benfica (0).

Dedryck Boyata ging met Celtic Glasgow met 3-0 onderuit in en tegen München. Thomas Müller (17.), Joshua Kimmich (29.) en Mats Hummels (51.) stonden voor Bayern aan het kanon. Nog in groep B verloor RSC Anderlecht in het Constant Vanden Stockstadion met 0-4. PSG (9 punten) en Bayern (6) lijken op weg naar de zestiende finales. Celtic (3) en Anderlecht (0) strijden voor de derde plaats.