Belgische modetalenten voor het eerst geëerd op Belgian Fashion Awards

Belgische modetalenten voor het eerst geëerd op Belgian Fashion Awards

Op 16 november worden in Antwerpen voor het eerst de Belgian Fashion Awards uitgereikt door verschillende spelers uit de modewereld. Er worden zeven awards uitgereikt, om gevestigd en opkomend talent uit de Belgische modesector de verdiende erkenning te geven. De awardshow is een initiatief van Flanders DC (Flanders District of Creativity), Le Vif Weekend, Knack Weekend en MAD (Brussels Fashion and Design Platform). Hij vindt plaats in het kader van de Fashion Talks in Antwerpen, een conferentie over hoe de mode-industrie werkt en evolueert.

“Er zijn zoveel Belgen in deze sector met een uitzonderlijke carrière, terwijl het niet altijd zo eenvoudig is, denk maar aan het hobbelige parcours van heel wat modeontwerpers. Met deze prijs hopen we te kunnen bijdragen aan hun nationale en internationale bekendheid”, legt Alexandra Lambert uit, de directrice van MAD Brussels, het Brusselse expertise- en promotieplatform voor mode en design.

Er worden awards uitgereikt in zeven categorieën: de “jury prize” aan een ontwerper voor zijn hele carrière, “designer of the year” aan een ontwerper wiens werk in het afgelopen jaar bijzonder in de smaak is gevallen bij de jury, “emerging talent of the year” aan een beloftevol of opkomend label, “professional of the year” voor een professional in de modesector die geen ontwerper is en zich tijdens het afgelopen jaar in het bijzonder heeft doen opmerken, “entrepreneur of the year” voor een modeondernemer die een succesvol jaar achter de rug heeft, “fashion brand of the year”, voor een modemerk dat zich het afgelopen jaar kon onderscheiden, en tot slot “most promising graduate” voor een pas afgestudeerde modestudent.

De jury bestaat uit vertegenwoordigers van Flanders DC en MAD Brussels, modejournalisten, de hoofdredactrices van Le Vif Weekend en Knack Weekend en belangrijke stemmen uit de modewereld.

bron: Belga