Vervangt dit blad binnenkort de populaire avocado’s?

Pandan
Foto R.V.

Ben je avocado’s beu gegeten? Dan kan je misschien overstappen op pandan, de nieuwe hipsterplant die nu furore maakt op Instagram. Het blad is eveneens groen en wordt vooral gebruikt als smaakmaker in de Aziatische keuken.

Volgens de Britse keukenprinses Nigella Lawsons zal het echter niet lang duren voor het blad ook in onze keukens zal opduiken. Nochtans gaat het geenszins om een nieuwe ontdekking. Het blad, dat afkomstig is van de schroefpalm, wordt in de Indonesische keuken al jarenlang gebruikt.

Vrolijke noot

Het blad heeft een vanille-achtige smaak, waardoor het dienst doet als de ideale natuurlijke zoetstof. En de groene kleur zorgt voor een vrolijke noot op je bord, wat veel Instagrammers weten te waarderen.

“Dit is de nieuwe matcha”, klinkt het enthousiast bij de vrouwelijke chefkok. “Ik kan fout zijn, maar in Amerika wordt pandan meer en meer gebruikt in de keuken. Vooral bij bakrecepten”.

Invloedrijke kokin

Wie niet geneigd is om Nigella op haar woord te geloven moet misschien naar de cijfers kijken. Zodra de kokkin avocado’s begon te gebruiken in haar kookprogramma, steeg de verkoop ervan met maar liefst 30 procent.

One of my favorites! ? #pandan #pancakes with #fried #chicken #true #food #love #my #girl #can #cook

Une publication partagée par Phillip Nikolaj Gam (@phillip.gam) le