Vlaanderen krijgt vier nieuwe spitsstroken

Vlaanderen krijgt vier nieuwe spitsstroken

De komende twee jaar leggen arbeiders vier nieuwe spitsstroken aan op snelwegen in de buurt van Gent, Leuven, Brussel en Beringen. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard vandaag. Spitsstroken zijn aangepaste pechstroken, die afgebakend zijn met dikke, lange witte strepen van tien meter lang. Dankzij dynamische borden weten bestuurders wanneer ze op de stroken mogen rijden. Doorgaans is dat tussen 14 en 20 uur. Zo moeten de stroken voor een betere doorstroming zorgen tijdens de spitsuren.

Voor de aanleg van de vier nieuwe spitsstroken maakt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) 64 miljoen euro vrij, zo blijkt uit een antwoord op een vraag van parlementslid Mathias De Clercq (Open Vld). Er moet niet alleen een likje verf en nieuw asfalt aangebracht worden, er moeten ook viaducten worden gerenoveerd en verbreed, nieuwe vangrails en geluidsschermen geplaatst en bruggen vernieuwd.

Vlaanderen telt op dit ogenblik al drie spitsstroken: tussen Antwerpen-Oost en Ranst (E313), Sterrebeek en Bertem (E40) en Antwerpen-Noord en Sint-Job-in-‘t-Goor (E19).

bron: Belga