Station Fleurus bedient vanaf medio 2021 luchthaven van Charleroi

Vanaf midden 2021 zal het station van Fleurus functioneren als toegangspoort voor de luchthaven van Charleroi. De plannen lekten vorige week al uit, vandaag maakte minister François Bellot (MR) de details bekend. Er zal ook een samenwerking komen tussen de NMBS en openbaarvervoersmaatschappij TEC. Volgens Bellot komt op Brussels Airport een kwart van de reizigers met de trein. Gezien de groei van het luchtverkeer was er nood aan een betere verbinding voor de luchthaven van Charleroi.
Het station van Fleurus, dat slechts op enkele kilometers van de luchthaven ligt, moet eerst nog worden verbouwd. De werken zouden in 2019 starten en twee jaar duren.

De bedoeling is om de lijn 140, die Fleurus met Ottignies verbindt, op te waarderen. De frequentie zou zowel in de week als tijdens het weekend verdubbelen. Daarnaast zal er ook samengewerkt worden met de TEC, om de reizigers in enkele minuten van het station naar de luchthaven te brengen.

Bij het project zijn ook de gemeente en het gewest betrokken. Volgens de Waalse minister Jean-Luc Crucke mikt het station van Fleurus op 3.000 à 4.000 reizigers per dag. Ook werknemers uit Vlaams- en Waals-Brabant en uit Brussel zouden van de nieuwe spoordienst gebruik kunnen maken.

bron: Belga