Sergeant: “Wellicht geen Tim Wellens in de Tour”

Sergeant: "Wellicht geen Tim Wellens in de Tour"

Sportief manager Marc Sergeant van Lotto-Soudal was aanwezig bij de presentatie van de Tour de France in Parijs. De kans dat Tim Wellens terugkeert naar de Franse rittenkoers lijkt klein. “Zoals de kaarten nu liggen, eerder niet”, aldus de manager. “Dat heeft niets met het parcours te maken, maar wel met zijn warmte-allergie.” “Het is een mooi parcours, maar wel een stevige slotweek”, zag de manager, “en de eerste week zal het een nerveuze bedoening worden met ook de wind die zijn rol zal spelen en veel kansen voor de sprinters. Het wordt geen evident zaak voor de klassementsrenners om alles bij elkaar te houden. En dan zijn er nog enkele mooie etappes met de Mûr-de-Bretagne en de ‘Ardense rit’ naar Quimper.”

De eerste twee ritten en de vierde etappe naar Sarzeau zijn op maat van de sprinters, maar ook in etappe zeven en acht, als waaiers het peloton niet door elkaar schudden, zijn de sprinters aan zet. “En dan volgen er nog drie kansen in de laatste twee weken: de dertiende etappe naar Valence, de rit naar Pau (etappe 18) en in Parijs”, weet de manager. “Dat zijn toch heel wat kansen en we hopen die met Andre Greipel te grijpen.” De voorbije editie won hij niet en kwam hij er vaak zelfs niet aan te pas in de sprint. “André heeft me beloofd dat hij weer wil sprinten zoals vanouds. Dat hoor ik graag en dan zie ik toch ook redelijk veel etappes waar aanvallers kansen hebben. Thomas De Gendt zal dit parcours graag zien, het zal ook Tiesj Benoot bekoren en ik hoop dat we het volgend jaar in de Tour weer kunnen afwerken, in de sprint, in de aanval, zoals we dat de voorbije Vuelta hebben gedaan.”

Vorig jaar klonk meteen na de Tourpresentatie “met zo’n editie kunnen we Tim Wellens opnieuw naar de Tour lokken” bij de manager. Dit jaar gaf hij op en het klikt nog altijd niet tussen de Limburger en de Tour. “In principe, zo’n parcours moet hem ook liggen, maar de ervaring leert ons toch dat de warmte een moeilijkheid blijft voor hem en zolang we geen oplossing hebben voor dat probleem, lijkt het me moeilijk. Ik moet het nog eens met Tim daarover hebben, maar ik vermoed dat hij er volgend jaar niet bij zal zijn. Het is nog niet definitief, maar ik denk eerder niet.”

bron: Belga