Politie houdt grootschalige veiligheidsactie op Brussels openbaar vervoer

Politie houdt grootschalige veiligheidsactie op Brussels openbaar vervoer

Korpsen van de zes Brusselse politiezones hebben, op initiatief van de federale politie, samen met de controleurs van de MIVB een grootschalige veiligheidsactie gehouden op het Brusselse openbaar vervoer. De zone Brussel Hoofdstad Elsene gaf dinsdagavond al een eerste balans mee. De actie begon dinsdag om 14.00 uur. Op vier controlepunten zette de lokale politie Brussel een dertigtal agenten in, samen met dertien MIVB-controleurs. Bij het eerste controlepunt aan het Stefaniaplein werden 34 personen gecontroleerd, aan het Drievuldigheidsvoorplein en aan het Jules de Troozsquare werden telkens 29 personen gecontroleerd. De controles aan Flagey waren dinsdagavond nog niet afgelopen.

In totaal werden negen personen naar het commissariaat gebracht. Zes van hen hadden geen identiteitsdocumenten bij zich, twee van hen stonden gerechtelijk geseind en één was in het bezit van drugs.
“We zijn er in de eerste plaats ter ondersteuning van de mensen van de MIVB die vervoersbewijzen controleren. Zodra ze iemand zien die niet in orde is, wordt hun identiteit gecontroleerd en krijgen ze een boete van de MIVB. De politie kan daarnaast nog verbaliseren”, vertelt politiewoordvoerster Ilse Van de Keere.

Binnen de zone Brussel Hoofdstad Elsene is het openbaar vervoer één van de prioriteiten. In totaal werden in 2017 al 74.000 manuren besteed aan het beveiligen van de metro.
De volledige resultaten van de actie worden woensdag bekend gemaakt door de federale politie.

bron: Belga