Parket wil 17 hooligans vervolgen voor vechtpartij na Club Brugge-Napoli

Parket wil 17 hooligans vervolgen voor vechtpartij na Club Brugge-Napoli

Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge, zal aan de raadkamer vragen om 17 verdachten naar de correctionele rechtbank te verwijzen voor hun aandeel in de vechtpartij na de wedstrijd Club Brugge-Napoli in 2015. Eén van de hoofdverdachten is Jelle Borkelmans, zoon van voormalig assistent-bondscoach Vital Borkelmans. Op 26 november 2015 speelde Club Brugge in de groepsfase van de Europa League tegen het Italiaanse SSC Napoli. Na de wedstrijd trok een groep van ruim 30 Brugse risicosupporters naar de Eiermarkt in het centrum van Brugge. Daar gingen ze enkele Italiaanse fans te lijf. Hierbij liep de Italiaanse politieman Antonio T. ernstige verwondingen op. Twee andere slachtoffers deelden ook in de klappen.
In totaal zaten 11 hooligans een tijdje in voorhechtenis. Na anderhalve maand werd Jelle Borkelmans als laatste vrijgelaten.

Het onderzoek naar het voetbalgeweld op de Eiermarkt is ondertussen helemaal afgerond. Het parket vraagt om 17 verdachten naar de correctionele rechtbank te verwijzen. De hooligans worden vervolgd voor opzettelijke slagen met voorbedachten rade en voor bendevorming. Enkele betrokkenen worden ook verdacht van voetbalgeweld in Lokeren op 15 juli 2015 en in Beringen op 11 november 2012. Tenslotte wordt ook voor enkele feiten van uitgaansgeweld de verwijzing gevraagd.
Het dossier komt op 15 november voor de raadkamer in Brugge. De verdediging heeft nog de mogelijkheid om bijkomend onderzoek te vragen. Het proces zal in principe pas in het voorjaar van 2018 van start gaan.

bron: Belga