Italië moet voorbij Zweden in Europese play-offs

Italië moet voorbij Zweden in Europese play-offs

Italië speelt volgende maand tegen Zweden om een ticket voor het WK 2018. Dit duel kwam in Zürich als topaffiche uit de bus tijdens de loting van de Europese play-offs voor de Wereldbeker in Rusland. Italië werd in zijn kwalificatiegroep tweede achter Spanje. Zweden, dat zonder de gestopte Zlatan Ibrahimovic aantrad, moest Frankrijk voor zich dulden maar bleef wel Nederland voor.
Italië en Zweden waren ook tegenstanders op het EK 2016 (in de groep van België). De Squadra won in Toulouse met 1-0 na een goal van Eder. De heenmatch wordt in Zweden gespeeld.

Griekenland, de nummer twee in de poule van de Rode Duivels, werd aan Kroatië gekoppeld. Ivan Perisic en co moesten in hun groep IJsland laten voorgaan.
Zwitserland neemt het op tegen Noord-Ierland. De Zwitsers haalden net als Portugal 27 op 30 maar hadden een minder goed doelpuntensaldo dan de Europese kampioen. Noord-Ierland werd tweede in de groep van wereldkampioen Duitsland, voor Tsjechië en Noorwegen.

De vierde barragematch gaat tussen Denemarken en Ierland. Denemarken bleek in zijn groep niet opgewassen tegen Polen, terwijl de Ieren tweede werden na Servië maar voor Wales.
De heenwedstrijden van de barrages worden tussen 9 en 11 november gespeeld, de terugwedstrijden enkele dagen later (12-14 november).

Negen Europese landen plaatsten zich als groepswinnaar rechtstreeks voor het WK. Naast België zijn dat Frankrijk, Portugal, Duitsland, Servië, Polen, Engeland, Spanje en IJsland. Rusland hoefde als organisator geen kwalificaties te spelen.

bron: Belga