Celstraf met uitstel en jaar stadionverbod voor oplichting van Club Brugge

Celstraf met uitstel en jaar stadionverbod voor oplichting van Club Brugge

Een 34-jarige Aalstenaar is door de Brugse correctionele rechtbank veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van drie maanden en een jaar stadionverbod voor het oplichten van Club Brugge. Koen V. regelde voor 13 topwedstrijden gratis tickets door zich uit te geven voor een medewerker van de voetbalbond. Het OM had 80 uur werkstraf gevorderd. Sinds 2013 vroeg de beklaagde via mail af en toe om enkele vrijkaarten voor wedstrijden van Club Brugge. Onder de naam Gunther De Saedeleer beweerde hij dat de tickets bestemd waren voor ‘internen van de voetbalbond’. De zaak kwam aan het licht toen iemand van de ticketing aan de echte Gunther De Saedeleer vroeg of hij de kaartjes had ontvangen. Daarop vroeg ze aan de man achter het e-mailadres [email protected] om haar een kopie van zijn identiteitskaart te bezorgen.

Koen V. rook onraad en daagde in augustus 2015 niet op voor de wedstrijd tegen Manchester United. Toch probeerde hij in december 2015 op dezelfde manier gratis tickets te krijgen voor de match tegen Anderlecht, waarop hij werd ingerekend. In totaal troggelde de beklaagde 58 tickets af, ter waarde van minstens 3.500 euro. Met zijn familie keek hij gratis naar 13 wedstrijden tegen onder andere Anderlecht, Standard, Zulte-Waregem en Panathinaikos.

De verdediging wierp op dat de vader van de beklaagde door zijn jarenlange carrière als scheidsrechter sowieso recht had op gratis tickets. “Hij speelde open kaart en ging er vanuit dat ze wisten wie hij echt was”, aldus meester Vandeputte, die de vrijspraak vroeg.

Meester Walter Van Steenbrugge pleitte dat Club Brugge wel degelijk het slachtoffer werd van oplichting. “Deze zaak is zo klaar als pompwater. Hij heeft zich via een vals e-mailadres uitgegeven voor iemand met een kaderfunctie bij de voetbalbond. En dan beweert die man nog een Club Brugge-supporter te zijn.” Club Brugge kreeg een schadevergoeding van 3.500 euro toegewezen.

bron: Belga