Arvid de Kleijn triomfeert in laatste wedstrijd op Belgische bodem

Arvid de Kleijn triomfeert in laatste wedstrijd op Belgische bodem

De 23-jarige Arvid de Kleijn (Baby Dump) heeft dinsdag de 84e editie van de Sluitingsprijs Putte-Kapellen (cat 1.1), gewonnen. De Nederlander was na 183,6 kilometer of 11 ronden in een massaspurt sneller dan zijn landgenoot Coen Vermeltfoort. Timothy Dupont legde beslag op de laatste podiumplaats. Arvid de Kleijn won eerder dit seizoen al de derde etappe van de Ronde van de Loir-et-Cher en de Antwerpse Havenpijl. Van bij de start lag het tempo zeer hoog in het peloton. Voor het eerst ook werd er in het bestaan van de Sluitingsprijs uitgepakt met negen tussensprints. Die zorgden meteen voor heel wat strijd. Na zowat 50 kilometer wedstrijd trokken David Boucher, Michiel Stockman en Ivar Slik in de aanval. Het peloton liet evenwel niet begaan. Vooral de ploegmakkers bij Veranda’s Willems-Crelan, Dries De Bondt met Aidis Kruopis, vochten een verbeten strijd uit in het sprintersklassement. Uiteindelijk bleek na negen spurten Dries De Bondt de meeste punten bijeen gesprokkeld te hebben en pakte zo de bijhorende 1.000 euro mee.

Met nog vijf ronden te rijden probeerden negen renners, met daarbij onder andere Gianni Marchand, Aimé De Gendt en Mark McNally een uitval op te zetten. Ook deze poging werd vrij snel teniet gedaan. Het sein dan voor veertien renners om het te proberen. Daarbij onder andere Maarten Wynants, Dimitri Peyskens, Edward Planckaert, Stijn Devolder, Emiel Planckaert en Roy Jans, de winnaar van vorig jaar. Zij kregen een maximale voorgift van 2 minuten van de grote groep waarin de renners van Cibel-Cebon stilaan het tempo opvoerden en wat verderop meer steun kregen van de mannen van Roompot-Nederlandse Loterij.

In volle finale smolt alles opnieuw samen en maakte iedereen zich op voor de aangekondigde massasprint. Daarin nam Arvid de Kleijn de maat van iedereen. Na de wedstrijd werd ook Jurgen Van den Broeck nog uitgebreid gevierd. Die neemt afscheid als renner en mocht onder ruime publieke belangstelling zijn fiets op het podium letterlijk en figuurlijk aan de haak hangen.

bron: Belga