Carrie Fisher rekende af met seksuele intimidatie op eigen manier

Carrie Fisher
AFP/ D. Boczarski

Carrie Fisher heeft het in 2000 opgenomen voor een vriendin die werd lastiggevallen door een filmproducent. De Star Wars-actrice waarschuwde de man met een wel heel unieke bezorging: een chique juweliersdoosje met daarin een rundertong die geleverd werd op zijn kantoor. 

Attent als ze was, had Fisher er een briefje aan toegevoegd. “Als je mijn lieve Heather of welke andere vrouw dan ook ooit weer aanraakt, is de volgende bezorging iets van jou dat in een veel kleinere doos past”, stond erop te lezen. Dat vertelde deze Heather Ross gisteren in een Amerikaans radioprogramma.

Harvey Weinstein

De scriptschrijfster deed na al die jaren haar verhaal naar aanleiding van het schandaal rond Harvey Weinstein. Ze had in 2000 een afspraak met een andere studiobaas, die ze niet bij naam noemt. De man pikte haar op voor wat zij dacht dat een zakenetentje was, maar probeerde haar in de auto te overmeesteren. Heather wist te ontkomen. Ze ondernam nooit stappen, maar vertelde wel enkele goede vrienden – onder wie Carrie – wat er was gebeurd. Fisher, die nooit om een reactie verlegen zat, wist meteen wat ze moest doen.