Werken Woluwedal: Wegen en Verkeer stelt andere aannemer aan

Aannemer VIABUILD is bereid om de samenwerking aan het project van de gewestweg Woluwedal met Wegen en Verkeer stop te zetten. Dat is de conclusie na de aanslepende onderhandelingen over de financiële afhandeling van de eerste fase van de werken, de weghelft in de rijrichting van Vilvoorde. Dat meldt het agentschap Wegen en Verkeer maandagavond. De onenigheid over de werken ontstond toen Wegen en Verkeer begin 2016 – de werken waren toen ongeveer een half jaar bezig – eiste dat VIABUILD de fundering van de riolering opnieuw aanlegde. “Proeven hadden immers aangetoond dat de funderingspalen onvoldoende draagkracht hadden. Na een half jaar quasi-stilstand van de werf kwam minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts tussen en kwamen de werken weer op gang”, meldt Wegen en Verkeer.
Ondertussen is de riolering afgewerkt en heeft de aannemer de weginfrastructuur van fase 1 bijna volledig afgewerkt. Er zijn volgens het agentschap nog altijd discussies over de financiële afhandeling. “En de aannemer werkt nog altijd te traag”, zegt Anton De Coster van Wegen en Verkeer. “We hebben veel pogingen ondernomen om de samenwerking met de aannemer opnieuw op de rails te krijgen, jammer genoeg zonder succes. Sinds het zomers bouwverlof was er opnieuw te weinig activiteit op de werf. Dit kan niet blijven duren. We gaan dan ook op zoek naar een nieuwe aannemer. Die zal fase 2 integraal uitvoeren, van de werfopstelling tot de laatste asfaltlaag.”
VIABUILD zal de laatste werken in de Leuvensesteenweg nog afwerken. Daarna ruimt Wegen en Verkeer de werf op en komt er een tijdelijke verkeerssituatie. De weg wordt over de volledige breedte opengesteld en ook de kruispunten van de Leuvensesteenweg en de Tramlaan/Oudstrijderslaan worden opnieuw opengesteld. Daarna zal een andere aannemer fase 2 uitvoeren.

bron: Belga