Toernooidirecteur Hancock prijst deelnemersveld European Open

Toernooidirecteur Hancock prijst deelnemersveld European Open

Andy Hancock, de toernooidirecteur van de European Open (hard/589.185 euro) in Antwerpen, is tevreden met het deelnemersveld dat naar de Lotto Arena afzakt. “Het Belgisch publiek krijgt enkele geweldige wedstrijden voorgeschoteld”, vertelde Hancock tijdens de toernooilancering in het Antwerpse Havenhuis. “Volgens mij zijn alle ingrediënten aanwezig om er een onvergetelijk toernooi van te maken”, verklaarde Hancock. “Met David Goffin, Steve Darcis en Ruben Bemelmans tekenen de beste Belgen present, en we hebben ook enkele grote buitenlandse namen kunnen strikken zoals Nick Kyrgios. Ik hoop dat er op hoog niveau gespeeld zal worden en dat de fans voor de nodige sfeer zorgen. Ik kan alvast verklappen dat er woensdag een verrassing op het menu staat voor het Belgische Davis Cup-team.”

Het toernooi werd gelanceerd met een ludieke waterfietsrace tussen België en Frankrijk, die elkaar eind november in de Davis Cup-finale in de ogen kijken. Goffin en Darcis haalden het met erg grote voorsprong voor de Fransen Benoît Paire en ex-tennisser Sébastien Grosjean.

Kyrgios, die vorige maand met Australië in de halve finales van België verloor, gaf het startschot van de race. “De Belgen kunnen de titel echt pakken”, voorspelde Kyrgios. “Goffin is wereldklasse, dat weet iedereen. En Darcis… Zijn bijnaam ‘Mister Davis Cup’ zegt genoeg. Maar Frankrijk heeft natuurlijk ook veel kwaliteit. Een pronostiek is echt lastig.”

Kyrgios (ATP 20) heeft in Antwerpen een bye in de eerste ronde. In de tweede ronde treft het ‘enfant terrible’ Ruben Bemelmans (ATP 98), als die wint van de Duitser Peter Gojowczyk (ATP 68).

bron: Belga