Steve Darcis wil “schitterende” Belgische fans verwennen

Steve Darcis wil "schitterende" Belgische fans verwennen

Dat Cedrik-Marcel Stebe (ATP 78) gewaarschuwd mag zijn. De Duitser treft in de eerste ronde van de European Open (hard/589.185 euro) in Antwerpen Steve Darcis (ATP 65). De 33-jarige Belg kan als geen andere tennisser boven zichzelf uitstijgen voor eigen volk. “Ik vind het altijd geweldig om in België te kunnen spelen”, vertelde Darcis maandag. “Ik hoop dat de supporters massaal naar de Lotto Arena zullen afzakken om de Belgen aan te vuren. Ik ben nog wat vermoeid van de afgelopen drukke periode, met veel reizen, maar dat hoort er bij. Eenmaal op het veld zet ik dat van me af en speel ik mijn wedstrijd. Ik ga proberen om in Antwerpen zo ver mogelijk te geraken en onze geweldige fans knap tennis voor te schotelen.”

Darcis speelt eind komende maand met België de finale van de Davis Cup in en tegen Frankrijk. “Dat duel staat uiteraard met stip aangeduid in mijn agenda”, verklaarde Darcis. “Maar nu ben ik er nog niet te veel mee bezig, eerst alle focus op het toernooi van Antwerpen. Nadien zal ik me voor de eindstrijd klaarstomen om tegen de Fransen topfit voor de dag te komen.”

In Antwerpen komt Darcis ook in actie in het dubbelspel. Aan de zijde van Arthur De Greef treft hij in de eerste ronde de Amerikaan Scott Lipsky en Divij Sharan uit India.

bron: Belga