European Open – Ruben Bemelmans knokt zich voorbij Gojowczyk naar duel tegen Kyrgios

European Open - Ruben Bemelmans knokt zich voorbij Gojowczyk naar duel tegen Kyrgios

Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar Ruben Bemelmans (ATP 98) heeft de eerste ronde van de European Open (hard/589.185 euro) in Antwerpen overleefd. De 29-jarige Limburger klopte in de Lotto Arena de Duitser Peter Gojowczyk (ATP 68) in drie sets: 4-6, 7-6 (7/5) en 7-6 (7/2). De partij duurde twee uur en 27 minuten. Bemelmans moest in de eerste set zijn meerdere erkennen in Gojowczyk (6-4), maar herstelde in set twee het evenwicht. Na een gelijkopgaande strijd moest een tiebreak de beslissing brengen, waarin de Belg het laken naar zich toe trok. Ook in de beslissende derde set gaven beide tennissers elkaar geen duimbreed toe, en volgde een tiebreak. Hierin liep Bemelmans uit tot 6-2, toen Gojowczyk plots geveld werd door krampen en niet meer verder kon. Zo kroonde ‘Bemel’ zich na bijna tweeënhalf uur tot winnaar.

Bemelmans treft in de tweede ronde Nick Kyrgios (ATP 20). De Australiër, die in de eerste ronde vrij was, won het tot dusver enige duel tussen beiden.

In het enkelspel komen in Antwerpen ook nog David Goffin (ATP 10) en Steve Darcis (ATP 65) in actie. Goffin heeft de eerste ronde bye, en ontmoet in de tweede ronde de winnaar van het duel tussen de Duitser Florian Mayer (ATP 66) en de Amerikaan Frances Tiafoe (ATP 79). Darcis kijkt in de eerste ronde de Duitser Cedrik-Marcel Stebe (ATP 78) in de ogen.

Eerder geraakten Arthur De Greef, Kimmer Coppejans en Zizou Bergs niet door de kwalificaties.

bron: Belga