David Goffin behoudt tiende plaats op wereldranglijst

door
Belga
Leestijd 1 min.

David Goffin blijft ondanks zijn snelle uitschakeling op het Masters 1.000 toernooi van Shanghai nummer 10 van de wereld in het mannentennis. De Luikenaar verloor op het Chinese hardcourt in de tweede ronde van de Fransman Gilles Simon. Het was zijn eerste nederlaag na toernooizeges in het Chinese Shenzhen en het Japanse Tokio. Deze week is Goffin het topreekshoofd op de European Open in Antwerpen.

Het wordt in de Lotto Arena ook uitkijken naar Steve Darcis, die op de ranking drie plaatsen wint en 65e is. Ruben Bemelmans is de derde Belg die rechtstreeks op de hoofdtabel staat. De Limburger komt vandaag op nummer 98 (+3) opnieuw de top honderd binnen.

Helemaal bovenaan het ATP-klassement blijft de Spanjaard Rafael Nadal de scepter zwaaien. Hij ziet zijn voorsprong op Roger Federer wel slinken met 410 punten. Federer klopte Nadal gisteren in de finale in Shanghai en pakte zo zijn 94e titel. Het verschil tussen de twee bedraagt nog 1.960 punten.

Het toernooi van Shanghai zorgde voor diverse verschuivingen in de top tien. Andy Murray blijft derde maar Marin Cilic, halvefinalist, wipt over Alexander Zverev naar plaats 5. Dominic Thiem (zesde) wisselt van positie met Novak Djokovic, net zoals Grigor Dimitrov (achtste) met Stan Wawrinka.

bron: Belga