Alison Van Uytvanck volgt goede voorbeeld van Wickmayer in Luxemburg

Alison Van Uytvanck volgt goede voorbeeld van Wickmayer in Luxemburg

Alison Van Uytvanck (WTA 88) heeft zich vandaag geplaatst voor de hoofdtabel van het WTA-toernooi in Luxemburg (hard/250.000 dollar). In de derde en laatste kwalificatieronde was de 23-jarige Grimbergse, het eerste reekshoofd, te sterk voor de Zwitserse veterane Patty Schnyder (WTA 166). Ze versloeg de voormalige top 10-speelster, 38 inmiddels, in drie sets. Het werd 4-6, 6-4 en 6-2 na 1 uur en 54 minuten.

Eerder op de dag verzekerde ook Yanina Wickmayer (WTA 112) zich van een plaats op de hoofdtabel na winst tegen de Duitse Antonia Lottner (WTA 205).

Er staan door het succes van Wickmayer en Van Uytvanck vier Belgen op de hoofdtabel van het BGL BNP Paribas Luxembourg Open. Elise Mertens (WTA 38) en Kirsten Flipkens (WTA 75) hoefden dankzij hun ranking geen kwalificaties te spelen. Mertens, het vijfde reekshoofd, neemt het in de eerste ronde op tegen de Spaanse Sara Sorribes Tormo (WTA 95). ‘Flipper’ ontmoet de Braziliaanse Beatriz Haddad Maia (WTA 58), het zevende reekshoofd. Tegen wie Wickmayer en Van Uytvanck spelen, is nog afwachten.

bron: Belga