Achtste ‘De Grote Verkeersquiz’ gaat van start

De achtste editie van De Grote Verkeersquiz gaat vandaag/maandag van start. De online wedstrijd voor weggebruikers over veilig verkeersgedrag loopt tot en met 30 november. Dat meldt de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV), de organisator van het initiatief. De quiz moet de deelnemers iets laten bijleren over veilig verkeersgedrag en hen doen nadenken over hun rol in het dagelijkse verkeer. Naast de kennis van de verkeersregels of verkeersborden peilen de vragen bijvoorbeeld ook naar risicogedrag achter het stuur, ecologisch rijden en het correct inschatten van risico’s. Wie minstens 14 op 20 haalt, maakt kansen op de prijzen.
“Een online quiz is de ideale manier om mensen iets te laten bijleren over veilig verkeer. Maar het laat ons ook toe om te detecteren welke ‘gaten’ er nog zitten in de verkeerskennis van de Vlamingen. Zo bleek de kennis over wat te doen bij een ongeval bij de vorige editie niet zo goed”, zegt Werner De De Dobbeleer van VSV. De verkeerskennis van de gemiddelde Vlaming kan over het algemeen nog een stuk beter, klinkt het.
Vorig jaar deden meer dan 117.000 unieke deelnemers mee, een record. Dat was mede te danken aan de voetbaleditie van de quiz, ‘De Grote Verkeerscup’. Die vindt ook dit jaar plaats: het gaat om dezelfde quiz, maar de deelnemers spelen om hun favoriete voetbalclub aan de overwinning te helpen. Alle ploegen uit 1A en 1B doen mee. Voorts quizzen ook meer dan 420 bedrijven mee.
Meer info via www.degroteverkeersquiz.be en www.degroteverkeerscup.be. In samenwerking met het Waalse verkeersveiligheidsagentschap AWSR en Brussel zijn er ook Franstalige en Engelse websites.
De quiz krijgt de steun van de Vlaamse, Brusselse en Waalse overheden.

bron: Belga