Aanrijding busen De Lijn – Verkeershinder bleef beperkt na botsing in Kuringen

Een van de twee bussen van De Lijn die maandagavond tegen op elkaar botsten in Kuringen (Hasselt), moest plots in de remmen omdat een personenwagen de parking van het warenhuis Carrefour wilde oprijden. De verkeershinder bleef beperkt. Een bus van streeklijn 51 en een bus van de Hasseltse stadslijn H1 reden rond 18.30 uur achter elkaar op de busstrook op de Kuringersteenweg. De eerste bus moest in de remmen, waardoor de tweede bus een aanrijding met zijn voorligger niet meer kon voorkomen. Volgens de politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad vielen er acht gewonden, terwijl De Lijn zelf van elf lichtgewonden en een zwaargewonde spreekt.
Van die elf lichtgewonden kreeg een deel ter plaatse de zorgen toegediend. Onder meer vijf jongeren tussen 15 en 18 jaar uit Heusden-Zolder en twee vijftigers en een zestiger uit Hasselt waren bij de lichtgewonden. Omdat de aanrijding op de busstrook plaatsvond, bleef de verkeershinder voor het andere verkeer beperkt.
De personenauto werd niet aangereden. Op de vraag of de persoon in het voertuig na de botsing zijn weg vervolgde, antwoordde de lokale politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad dat verder onderzoek dat aspect van de aanrijding moet uitwijzen. De twee ernstig beschadigde bussen werden vervolgens naar de stelplaats van De Lijn in Hasselt afgevoerd.

bron: Belga