Zomer maakt comeback

Het blijft zondagnamiddag zonnig en zeer warm voor de tijd van het jaar. De maxima liggen tussen 19 en 22 graden op de Ardense hoogten en tussen 23 en 25 graden in Laag- en Midden-België. Dat meldt het KMI. Maandag klimt het kwik tot 26 graden. Ook de avond en nacht zijn zacht, met eerst een lichtbewolkt of heldere hemel. Later komen er meer wolken vanuit het westen. Enkele druppels regen zijn niet uitgesloten, maar de kans op neerslag blijft beperkt. ’s Ochtends is er kans op mist in de Ardense valleien. De minima schommelen tussen 9 graden in de Hoge Venen en 16 graden in het westen van het land.

De nazomer gaat maandag voort met opnieuw veel zon, al kunnen er af en toe enkele hoge wolkensluiers verschijnen. De temperaturen klimmen naar waarden tussen 20 en 26 graden.
Maandagnacht blijft het overwegend licht bewolkt. In het laatste deel van de nacht vormen er zich plaatselijk wat nevel of mistbanken. De minima schommelen tussen 8 graden op de Ardense hoogten en 13 graden aan zee.

Dinsdag is het droog met vooral in het westen hoge wolkenvelden. Maxima van 18 tot 21 graden. Woensdag is het eerst nog vrij zonnig. Maar de bewolking zal toenemen vanuit het westen. De eerste neerslag wordt wel pas tegen de avond of nacht verwacht. De maxima schommelen rond 19 graden.
Vanaf donderdag is het wisselend tot dikwijls zwaarbewolkt, met perioden van regen of buien. Het koelt af met maxima rond 17 graden donderdag en nog 14 of 15 graden tijdens het weekend.

bron: Belga