Tesla ontslaat honderden “ondermaatse” werknemers

Tesla ontslaat honderden "ondermaatse" werknemers

Het Amerikaanse auto- en technologiebedrijf Tesla heeft de voorbije week een onbekend aantal werknemers ontslagen omdat tijdens hun evaluatie gebleken was dat ze “ondermaats presteerden”. Volgens een Amerikaanse krant werden tussen de 400 en de 700 mensen de laan uitgestuurd. Het nieuws komt er kort nadat bekend was geraakt dat Tesla tijdens het voorbije kwartaal slechts 260 exemplaren van de Tesla Model 3 kon produceren. Terwijl Tesla voorspeld had 1.500 auto’s van zijn middenklassemodel van de band te laten rollen, waren het er uiteindelijk nog geen 300. Productieproblemen zouden aan de basis liggen, maar die worden aangepakt, luidde het bij Tesla.

De ontslagen van vorige week hebben echter niets met het Model 3 te maken, zegt Tesla in een mededeling. “Zoals bij elk bedrijf, zeker bij een met 33.000 werknemers, leiden evaluaties soms tot het vertrek van werknemers.” Hoeveel mensen aan de deur werden gezet, wilde Tesla niet zeggen.
Tesla is gevestigd in Palo Alto, in de Amerikaanse staat Californië. Volgens de plaatselijke krant San Jose Mercury News zouden tussen de 400 en de 700 werknemers ontslagen zijn. Daarbij zowel managers, ingenieurs als arbeiders.

bron: Belga