Ronde van Turkije – Theuns schenkt Trek-Segafredo een mooi afscheidscadeau

Ronde van Turkije - Theuns schenkt Trek-Segafredo een mooi afscheidscadeau

Edward Theuns heeft in zijn laatste wedstrijd voor Trek-Segafredo de zege geschonken aan zijn team. Na twee tweede plaatsen en één derde stek schoot hij raak in de slotrit van de Ronde van Turkije. Theuns maakte zelf het verschil op zo’n 1500 meter van het eind op een stuk vals plat. “Nochtans had ik verwacht dat het iets zwaarder zou zijn”, klonk het bij de Gentenaar. “Ook Bennett en Pelucchi maakten de sprong. Het was mooi van Bennett dat hij ook meedraaide op het eind. In die laatste bocht ging hij mij voorbij en ik voelde dat hij echt iets te snel ging. Hij viel vlak voor mij en ik moest mijn remmen volledig dichtslaan om niet zelf te vallen en mijn voet uit mijn pedaal halen.”

Theuns bleef recht en geraakte nog net mee in de slipstream van Pelucchi. “Ik had nog veel power in de benen en ben heel trots dat ik de zege hier pak. Het was een mooie week en Bennett was gewoon ontzettend snel. Dan kan je leven met die tweede stek, maar gisteren maakten we een fout in de laatste 200 meter en toen baalde ik wel na afloop. Ik was echt zwaar ontgoocheld. En eerlijk, gisterenavond en vanmorgen was ik niet de leukste jongen in de ploeg. Maar dit maakt alles goed en ik moet echt mijn ploeg bedanken omdat ze de ganse week zo’n hard werk verricht hebben.”

“Vanavond gaan we dit zeker vieren. Dit was mijn laatste koers bij Trek-Segafredo en ik ben echt heel blij met de kansen die ik van hen heb gekregen. Ik had een zware periode na mijn val (in de Tour de France 2016) en ze bleven me steunen. Ik kwam terug, op een hoger niveau. En kijk, nu pak ik hier de zege. Er bestaat geen mooiere manier om afscheid te nemen van je team”, besloot Theuns, die volgend seizoen bij Sunweb aan de slag gaat.

bron: Belga