Jupiler Pro League - Leider Club Brugge wint extremis bij rode lantaarn KVO

Leider Club Brugge heeft zondag op de tiende speeldag in de Jupiler Pro League met 2-3 gewonnen bij rode lantaarn KV Oostende. Ruud Vormer (1.) en Wesley Moraes (24.) brachten de bezoekers in de eerste helft tweemaal op voorsprong. Dankzij de treffers van Sébastien Siani (9.) en Franck Berrier (37.) leek de kustploeg een punt te pakken, maar daar besliste Anthony Limbombe (90.+2) anders over in blessuretijd. In de Versluys Arena mocht blauw-zwart al na amper 25 seconden juichen. Ruud Vormer zette een combinatie op met Wesley Moraes, waarna de Nederlander door de benen van KVO-doelman Mike Vanhamel de 0-1 binnen trapte. In de negende minuut hingen de bordjes alweer in evenwicht. Ethan Horvath had geen verhaal tegen de pegel van Sébastien Siani. Vormer en Wesley waren opnieuw de hoofdrolspelers bij de tweede Brugse treffer. De spits kopte Vormers hoekschop ongehinderd binnen. Bijna werd het 1-3, maar de poging van Hans Vanaken raakte de binnenkant van de paal. Nog voor de rust zorgde Franck Berrier voor de 2-2 met een knap afstandsschot.

Ook na de pauze gingen de twee enthousiast spelende ploegen op zoek naar een doelpunt, maar de precisie ontbrak. Met een slotoffensief trachtten de Bruggelingen alsnog de zege te grijpen. Vanhamel zweefde een vrije trap van Vormer uit de winkelhaak. Limbombe bezorgde Club Brugge uiteindelijk nog de driepunter, zijn afgeweken schot vloog binnen: 2-3. De matchwinnaar kreeg een tweede gele kaart voor het uittrekken van zijn shirt.

In de stand prijkt Club Brugge met 27 op 30 op de eerste plaats. Het telt zes punten voorsprong op Charleroi, dat zaterdag thuis 2-2 gelijkspeelde tegen Eupen. Oostende is laatste met vijf punten.

Om 20u ontvangt Antwerp op de Bosuil Zulte Waregem voor de afsluiter van de tiende speeldag.