Autobouwer PSA schrapt 400 jobs in Vauxhall-fabriek in Britse Ellesmere Port

Autobouwer PSA schrapt 400 jobs in Vauxhall-fabriek in Britse Ellesmere Port

De Franse autobouwer PSA gaat de werknemers in de Vauxhall-fabriek in Ellesmere Port, in het noordwesten van Engeland, maandag meedelen dat er 400 jobs worden geschrapt. Dat heeft PSA bevestigd na eerdere mediaberichten. PSA nam eerder dit jaar Opel/Vauxhall over van General Motors en verwacht dat alle vestigingen rendabel zijn. In Ellesmere Port wordt de break-versie van de Astra gemaakt, een van de bekendste modellen van Opel en Vauxhall, zoals Opel in het VK wordt genoemd. In Ellesmere Port werken nu zowat 1.800 mensen, PSA wil er daar tegen het einde van het jaar 400 vrijwillig van laten vertrekken.
Na de overname van Opel/Vauxhall zei PSA-topman Carlos Tavares dat alle fabrieken winst moeten maken om open te blijven. In Ellesmere Port wordt al sinds 2000 verlies gemaakt. Daar komt bovenop dat de Astra het steeds minder goed doet op de Europese automarkt en dat de fabriek in Ellesmere Port drie kwart van de onderdelen voor assemblage moet importeren en 80 procent van de afgewerkte voertuigen exporteert.

PSA zei vrijdag nog dat het er alle vertrouwen in heeft dat “de werknemers in Ellesmere Port de noodzakelijke verbetering van de financiële prestaties kunnen realiseren”.

bron: Belga