Aanrandingsschandaal Harvey Weinstein - Britse politie breidt onderzoek naar filmproducent uit

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Londense politie breidt haar onderzoek naar de aantijgingen tegen de Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein nog uit. Dat schrijft het Britse persagentschap Press Association zondag. De Britten onderzoeken nu ook de klacht van een tweede vrouw, die tot drie keer toe door de filmbons zou zijn aangerand.

De Metropolitan Police opende vorige week een onderzoek naar de klacht van een vrouw die op het einde van de jaren 80 in Londen zou zijn aangerand. Het slachtoffer wilde de identiteit van de dader niet bevestigen, waardoor die nooit oficieel werd aangeklaagd. Dezelfde man zou tussen 2010 en 2015 in de regio rond Londen opnieuw een vrouw hebben aangerand. Het zou gaan om Harvey Weinstein, maar de politie benadrukt dat er vooralsnog niemand gearresteerd is. Ook de politie van New York zit Weinstein op de hielen.

De filmbons ligt onder vuur nadat hij de afgelopen week door tientallen vrouwen - onder wie enkele bekende actrices - werd beschuldigd van seksuele intimidatie. Drie vrouwen beschuldigen hem zelfs van verkrachting, maar die verhalen zijn volgens de 65-jarige Weinstein sterk overdreven.

Bron: Belga