Weerbericht – Enkele dagen nazomer

Weerbericht - Enkele dagen nazomer

Het blijft zaterdagnamiddag op de meeste plaatsen zonnig. Enkel in het noordwesten van het land kunnen tijdelijk meer wolkenvelden voorkomen. De zachte maxima gaan van 17 graden op de Hoge Venen over 20 graden aan de kust tot lokaal 21 of 22 graden elders. Dat meldt het KMI. Vanavond en vannacht blijft het licht bewolkt of helder. In de loop van de nacht kan er zich lokaal wat nevel of mist vormen. Minima: tussen 8 graden in de Ardennen en 14 graden aan de kust. Na het optrekken van eventuele mistbanken staat ook zondag een zonnig en warm nazomerweer op de agenda. Het kwik stijgt tot 18 graden in de Ardennen en 24 graden in het centrum.

Maandag is opnieuw een zonnige nazomerdag met maxima op veel plaatsen rond 24 graden, lokaal zelfs iets meer. Ook dinsdag wordt droog, maar er hangen soms hoge wolkenvelden. Het is dan wel koeler met maxima rond 19 graden. Vanuit het westen neemt de bewolking woensdag toe, maar het blijft tot de avond droog. De maxima halen dan 19 graden.
Vanaf donderdag is het veelal bewolkt en valt er af en toe regen. De wind is bij momenten goed voelbaar. Het koelt verder af met donderdag nog maxima rond 18 graden, daarna rond 14 à 15 graden.

bron: Belga