Ruim 1.500 bezoekers voor derde Belgian Tube Days

De derde editie van de Belgian Tube Days heeft zaterdag zowat 1.500 tieners naar de Waagnatie in Antwerpen gelokt, waar ze de vijftien grootste YouTubers van Vlaanderen en Nederland konden ontmoeten. Fans konden een praatje en een selfie maken met hun idool, deelnemen aan verschillende workshops en getuige zijn van de YouTube-première van de eerste beelden van de film Patser.
Makan, Vaeltax en Seekerz zijn namen die misschien niet meteen een belletje doen rinkelen, maar op het internet verzamelen ze honderdduizenden fans met hun filmpjes. Vooral bij tieners zijn ze razend populair. Aan de verschillende signeerstands stonden dan ook meterslange wachtrijen. Eén van de populairste YouTubers is Gio, een Nederlandse jongen van 16 die meer dan 713.000 volgers heeft.
Naast ontmoetingen met YouTubers kon het jeugdige publiek ook de eerste beelden van de film ‘Patser’ meepikken, die regisseur Adil El Arbi en actrice en YouTube-ster Nora Gharib kwamen voorstellen. De populaire Patser-video werd enkele uren voordien – nadat hij al één miljoen keer bekeken werd – verbannen van Facebook wegens ‘te naakt’.
De regisseur gaf ook een workshop, waarbij hij jongeren uitlegde hoe je scenario’s schrijft. YouTuber Achterklap leerde de aanwezigen tijdens zijn workshop hoe je content creëert, terwijl de meisjes van Totally Two vertelden hoe je succesvolle YouTubefilmpjes maakt.
Bezoekers konden ook Sanbot tegen het lijf lopen, een hyperintelligente robot van de toekomst, die verschillende technologische hoogstandjes bevat zoals microfoons, dieptesensoren, luidsprekers, een tablet, lasers en een projector.
Voorts werden ook nog de Belgian Tube Days Awards uitgereikt. Zo kaapte Achterklap de titel van ‘Beste Viral Creator’ weg, mag Girlys blog zich de ‘Creatiefste Creator’ noemen en kreeg Gio de award voor het ‘Beste YouTube-kanaal van Nederland’. In totaal werden er vijftien awards uitgedeeld.  

bron: Belga