Jupiler Pro League - Eupen graait in slotfase puntje mee uit Charleroi en geeft rode lantaarn door aan Oostende

Eupen heeft zaterdagavond 2-2 gelijkgespeeld op bezoek bij Charleroi op de tiende speeldag van de Jupiler Pro League. Amara Baby bracht Charleroi tot twee keer toe op voorsprong, maar Eupen wist evenveel keer terug te vechten. Eupen geeft dankzij het gelijkspel de rode lantaarn opnieuw door aan Oostende. In een saaie aanvangsfase kon Eupen aanvankelijk goed standhouden tegen Charleroi, de tweede uit het klassement. Na iets meer dan een halfuur spelen klom Charleroi toch op voorsprong toen Amara Baby (32.) kon profiteren van een verre inworp van Kaveh Rezaei. Lang konden de Carolo's echter niet genieten van hun voorsprong, want amper drie minuten later was het Mbaye Leye die op overtuigende wijze een strafschop verzilverde voor Eupen.

De magere beginfase van de eerste helft werd nog eens overgedaan in de tweede helft. Invaller Dodi Lukebakio liet zich opmerken met een knappe dribbel, maar krulde zijn poging ruim over doel. Zo'n tien minuten later was het wel raak voor Charleroi toen Baby (73.) diep werd gestuurd en keurig zijn tweede doelpunt van de avond in doel legde. In de slotfase gaf Charleroi zijn voorsprong echter voor een tweede keer uit handen toen Eric Ocansey (88.) een voorzet van Leye voorbij Nicolas Penneteau kon koppen.

Charleroi mist zo de kans om tot op één punt van leider Club Brugge te komen, dat zondag (18u00) nog op bezoek gaat bij Oostende. Eupen (zes punten) geeft dankzij het gelijkspel de rode lantaarn opnieuw door aan Oostende (vijf punten).