Hasselt in de ban van de Jeneverfeesten

Hasselt is dit weekend voor de 29e keer in de ban van haar jenever. Naast tal van proeverijen staat er dit zonnige nazomerweekend ook heel wat randanimatie voor jong en oud op het programma. De Jeneverfeesten trekken jaarlijks tienduizenden bezoekers uit het hele land. Bij goed weer verwacht de organisatie dan ook 120 à 150.000 bezoekers.
Wat in 1989 klein begon, groeide door de jaren heen uit tot een van de grootste stadsfeesten van het land en het grootste evenement van Hasselt. Een feestweekend met muziek, dans, theater, straatanimatie, tentoonstellingen, culinaire gerechten en een jeneverfontein staat op het programma.
Elk jaar breidt het aanbod van de Jeneverfeesten uit. Nieuw dit jaar is onder meer de nieuwe tentoonstelling “Booze in Hollywood” in het Jenevermuseum en acht horecazaken. Ook de burgemeester van de Japanse zusterstad Itami komt naar Hasselt en stelt de lokale sterke drank sake voor. Bezoekers kunnen de stad en de Jeneverfeesten oook ontdekken via een hop-on hop-off-bustour die vanaf dan permanent in de stad zal blijven rijden.
De organisatie werkt samen met een vijftigtal partners, de stad Hasselt en heel wat vrijwilligers. “In totaal zijn een honderdtal mensen vier dagen lang bezig met de organisatie van de Jeneverfeesten”, zei Jean Pierre Swerts van de vzw De Hasseltse Jeneverfeesten bij de voorstelling eind september. “De verscheidenheid aan activiteiten waaruit mensen kunnen kiezen, is een enorme charme van de Jeneverfeesten. Alles wat er te zien en te doen zal zijn, heeft een link met de Hasseltse jenever.”
Meer informatie en het volledige programma zijn terug te vinden op www.jeneverfeesten.be.

bron: Belga