Belgen in het buitenland – Thomas Meunier bezorgt PSG met twee doelpunten volle buit bij Dijon

Belgen in het buitenland - Thomas Meunier bezorgt PSG met twee doelpunten volle buit bij Dijon

Paris Saint-Germain heeft zaterdag op de negende speeldag in de Franse Ligue 1 een moeizame 1-2 zege behaald bij Dijon. Thomas Meunier ging bij PSG met alle aandacht lopen als maker van beide doelpunten. PSG vond lang geen gaatje in de afweer van Dijon, maar kon diep in de tweede helft rekenen op Meunier (71.). De Rode Duivel werkte een rebound voorbij thuisdoelman Reynet. Dijon gaf zich echter niet gewonnen en Jeannot (87.) nette met een prachtige volley de gelijkmaker. Een draw leek in de maak, maar daar dacht Meunier anders over. De ex-speler van Club Brugge en Excelsior Virton (90.+2) duwde in de slotseconde de 1-2 binnen aan de tweede paal.
In de stand staat PSG aan de leiding met 25 punten. Eerste achtervolger Monaco, dat vrijdag met 3-2 verloor in Lyon, volgt al op zes punten.
PSG maakt woensdag op de derde speeldag van de Champions League de trip naar Anderlecht. De Parijzenaars tellen na twee riante zeges (0-5 op Celtic en 3-0 tegen Bayern München) nog het maximum van de punten. Paars-wit kon nog geen punten veroveren na twee 3-0 nederlagen tegen Bayern en Celtic.

bron: Belga