Belgen in het buitenland – Eerste puntenverlies voor Barcelona na gelijkspel tegen Atletico

Belgen in het buitenland - Eerste puntenverlies voor Barcelona na gelijkspel tegen Atletico

Atletico Madrid heeft Barcelona zaterdagavond het eerste puntenverlies in de competitie aangesmeerd. In het Wanda Metropolitano werd het 1-1 na doelpunten van Saul Niguez en Luis Suarez. Door de Catalaanse onafhankelijkheidskwestie heerste er een gespannen sfeer voor de wedstrijd. Antoine Griezmann kwam het dichtst bij het openingsdoelpunt, maar het was zijn ploegmaat Saul Niguez die het stadion na 21 minuten in lichterlaaie zette. Saul kreeg de bal van Yannick Carrasco aan de rand van het strafschopgebied en trapte de bal onhoudbaar in het hoekje.
In de tweede helft werd de druk van Barcelona steeds groter en kwam vooral Lionel Messi twee keer zeer dicht bij de gelijkmaker. Sergi Roberto was ondertussen ingevallen bij Barcelona en hij lepelde de gelijkmaker perfect op het hoofd van Luis Suarez (82.). Carrasco werd in de 73e minuut naar de kant gehaald.
Voor Barcelona betekent het gelijkspel het eerste puntenverlies in de competitie. Met 22 punten staat het wel nog steeds aan de leiding met vijf punten voorsprong op eerste achtervolger Real Madrid, dat met 1-2 ging winnen op bezoek bij Getafe. Atletico Madrid volgt op de derde plaats met zestien punten.

bron: Belga