13e ‘Week van het Zien’ in het teken van blauw licht

13e 'Week van het Zien' in het teken van blauw licht

Vanaf vandaag/zaterdag tot 21 oktober organiseert de Algemene Opticiens-en Optometristenbond van België (A.P.O.O.B) voor de dertiende keer de ‘Week van het Zien’. Wie dat wil, kan tijdens de komende week gratis zijn ogen laten testen bij de deelnemende opticiens over heel Vlaanderen, meldt de organisatie. De campagne, een initiatief van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de World Council of Optometry (W.C.O) staat dit jaar in het teken van de blootstelling aan ‘blauw licht’, via de schermen van bijvoorbeeld tablets en smartphones.
Volgens de Belgische opticiens en optometristen is het belangrijk om zich tegen de effecten van blauw licht te beschermen, omdat een overmatige blootstelling een negatief effect kan hebben op het zicht en de biologische klok. Dat kan onder meer via brillen met een extra filterlaag, of speciale apps die de lichtsterkte van je scherm aanpassen aan je bioritme.
Wie zijn ogen graag wil laten testen, kan daarvoor de hele komende week terecht bij de deelnemende opticiens in heel België. De lijst van deelnemers is terug te vinden op www.weekvanhetzien.be.

bron: Belga