Nieuw NMBS-management wil “geen euro” meer investeren in projecten die klanten niets opleveren

Nieuw NMBS-management wil "geen euro" meer investeren in projecten die klanten niets opleveren

De NMBS wil geen geld meer steken in projecten die de treinreizigers niet ten goede komen. Dat zegt woordvoerder Dimitri Temmerman vandaag, in een reactie op de berichtgeving in De Tijd over de afschaffing van een informaticasysteem dat niet goed blijkt te werken. De Tijd berichtte vandaag dat de NMBS besliste om de ontwikkeling van het informaticasysteem NDS (New Distribution System) voor de ticketverkoop stop te zetten. Volgens de krant werd daar sinds 2012 al 30 miljoen euro ingestoken, al wil de NMBS dat bedrag niet bevestigen.

Oppositiepartijen sp.a en Groen reageerden ontzet op het feit dat zoveel geld werd gestoken in een project dat uiteindelijk werd afgevoerd.

De spoorwegmaatschappij, die sinds maart Sophie Dutordoir als nieuwe baas heeft, lijkt die kritiek bij te treden. “Het is de overtuiging van het nieuw management van de NMBS dat er geen enkele euro meer mag worden geïnvesteerd in projecten die niets opleveren voor de klanten of die niet tot onze core business behoren, namelijk de treinen stipt, veilig en comfortabel laten rijden. We draaien inderdaad die kranen toe en willen echte oplossingen, zo vlug mogelijk”, stelt Temmerman in een reactie.

bron: Belga