Jupiler Pro League – Vanhaezebrouck debuteert met zege tegen KV Mechelen

Jupiler Pro League - Vanhaezebrouck debuteert met zege tegen KV Mechelen

Hein Vanhaezebrouck heeft zijn eerste wedstrijd als coach van RSC Anderlecht gewonnen. Paars-wit haalde het vrijdag met 3-4 bij KV Mechelen in de openingswedstrijd van de tiende speeldag in de Jupiler Pro League. Pieter Gerkens (18.), Henry Onyekuru (30., 37.) en Lukasz Teodorczyk (43.) zorgden voor de Brusselse doelpunten. De Mechelse treffers kwamen op naam van Rob Schoofs (34.), Nicklas Pedersen (60.) en Boureima Hassane Bandé (90.+2). Achter De Kazerne koos Vanhaezebrouck voor Frank Boeckx in doel, ook Sven Kums en Pieter Gerkens mochten opdraven. De landskampioen sprong efficiënt om met de eerste poging tussen de palen. Sofiane Hanni stuurde Gerkens het straatje in, oog in oog met Colin Coosemans faalde de middenvelder niet: 0-1. Even later zorgde de kwieke Henry Onyekuru voor de 0-2, opnieuw na een assist van Hanni. Rob Schoofs hield het team van Yannick Ferrera voorlopig in de wedstrijd, zijn licht afgeweken schot verraste Boeckx.
Onyekuru gaf Malinwa al gauw een nieuwe dreun. Met een trap van net buiten de zestienmeter zette de Nigeriaan de 1-3 op het scorebord. Vlak voor rust deed ook Lukasz Teodorczyk een duit in het zakje, de Pool gleed het leer binnen.
Op het uur kopte invaller Nicklas Pedersen raak, goed voor de tweede Mechelse goal. Aan de overzijde werd de poging van Teodorczyk voor de lijn gekeerd. In blessuretijd kwam de bal met wat meeval bij Bandé terecht, die zowaar nog voor de 3-4 zorgde. Verder kwam KV Mechelen niet.
In de stand springt Anderlecht met 18 punten naar de derde plaats. KV Mechelen is 13e met acht punten.

bron: Belga