Hof van beroep Gent buigt zich donderdag over wrakingsverzoek in dossier Kasteelmoord

Hof van beroep Gent buigt zich donderdag over wrakingsverzoek in dossier Kasteelmoord

In de zaak van de kasteelmoord zal de eerste kamer van het Gentse hof van beroep zich donderdag buigen over de wrakingsverzoeken tegen de rechters in Brugge. Dat werd vernomen bij het Gentse gerecht. De evaluatiezitting van de correctionele rechtbank van Brugge van maandag 2 oktober vormt de aanleiding voor de wrakingsverzoeken. Toen kwam het opnieuw tot een lange discussie over de mogelijke rol van een Nederlandse informant.
Na de wrakingsverzoeken hadden de drie rechters 48 uur de tijd om zich uit de zaak terug te trekken, maar ze hebben beslist om dat niet te doen. De griffier heeft nu de beide wrakingsakten en de verklaringen van de rechters overgemaakt aan de procureur-generaal. Het hof van beroep in Gent moet dan binnen de acht dagen uitspraak doen over de eventuele wraking van de rechters. De zaak wordt donderdag om 15 uur behandeld door de eerste kamer van het Gentse hof van beroep. De uitspraak wordt een van de daaropvolgende dagen verwacht.

André Gyselbrecht (66), Pierre Serry (67), Evert de Clercq (53) en Franciscus Larmit (40) staan terecht voor de moord op Stijn Saelens op 31 januari 2012 in Wingene. De pleidooien in de zaak van de kasteelmoord zouden op 6 november van start moeten gaan. Als de rechters effectief vervangen moeten worden, zal het proces opnieuw vertraging oplopen.

bron: Belga