Harry Kane en niet De Bruyne of Lukaku is Speler van de Maand

Harry Kane en niet De Bruyne of Lukaku is Speler van de Maand

Harry Kane is vandaag uitgeroepen tot beste speler van de maand september in de Premier League. De aanvaller van Tottenham haalde het van vijf andere genomineerden, onder wie Rode Duivels Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku. Kane, vorige maand goed voor zes goals in vier competitiematchen, kreeg de meeste stemmen van een jury die bestaat uit een expertenpanel, de aanvoerders van de Premier Leagueclubs en de fans.

Voor de 24-jarige Engelse international is het de vijfde keer dat hij de onderscheiding ontvangt. Daarmee komt Kane op gelijke hoogte van Wayne Rooney en Robin van Persie. Alleen Steven Gerrard, met zes uitverkiezingen, won de trofee vaker.

Pep Guardiola kreeg de prijs voor de beste trainer in september. Manchester City won vorige maand zijn vier competitieduels (tegen Liverpool, Watford, Crystal Palace en Chelsea) met een indrukwekkend doelpuntensaldo van 17-0.

Guardiola, die de award vorig seizoen ook al eens won, haalde het voor José Mourinho (Manchester United), Mauricio Pochettino (Tottenham) en Arsène Wenger (Arsenal).

bron: Belga