Time to Eat: Ceviche van kabeljauw

Ben je nog op zoek naar een origineel recept voor dit weekend? Probeer dan deze originele ceviche!
door
Mare
Leestijd 1 min.

Wat heb je nodig? (Voor 4 personen)

  • 2 bananen
  • 800 g verse kabeljauwhaas
  • 6 limoenen
  • 1 bos lente-uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine rode peper
  • 1 boeketje verse koriander
  • 150 ml kokosmelk
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 granaatappel
  • zout
  • peper van de molen
  • STAP 1

    Pers de limoenen.

    STAP 2

    Versnipper in een diepe kom de uien, de knoflook en de rode peper (verwijder alle zaadjes!). Giet er het limoensap over en kruid met peper en zout. Spoel de helft van de koriander, knip fijn en voeg toe aan de bereiding.

    STAP 3

    Snijd de kabeljauw in blokjes van ongeveer 1 cm en leg ze in de marinade. Meng goed zodat de hele vis bedekt is en dek af met plasticfolie. Zet vier uur in de frigo.

    STAP 4

    Laat de vis uitlekken en leg hem in een andere kom. Doe er de kokosmelk, olijfolie en de helft van de marinade bij. Pel de banaan en snijd hem in schijfjes. Snijd de granaatappel in twee en verwijder de zaadjes. Voeg het fruit bij de bereiding en meng voorzichtig.

    STAP 5

    Bestrooi gul met de fijngeknipte koriander en zet alles nog 30 minuten in de frigo.