Gezond naar school met volkorenbrood en groenten

school lunch

Woensdag gaven we je al de tip om je kinderen te verwennen met een gepimpte brooddoos en een lieve boodschap, om hen te motiveren om groenten te eten. Maar een leuke verpakking is nog maar het halve werk natuurlijk.

Volkorenbrood

Brood is de basis van een kinderlunch. Niet elk kind is er fan van, maar kies toch maar voor volkorenbrood. Volkorenbrood is het gezondste en geeft het meeste energie. En laat dat laatste nu net zijn wat je kroost nodig heeft op een schooldag. Krijg je je kinderen toch niet overtuigd? Doe een toegeving en smeer een bruin-witte boterham. Het ziet er origineel uit en je kind leert geleidelijk aan volkoren appreciëren.

volkoren brood school lunch

Koekjesvormen kunnen ook bij de lunch van pas komen. Prik hartjes of sterren uit de boterhammen. In een leuke vorm smaakt het volkorenbrood beter.

Aperitief

Je kan de boterhammen ook in frietjes snijden. Of vul aan met sneetjes wortel of courgette en stukjes broccoli en bloemkool als aperitiefje om aan de dagelijkse portie groenten te komen. Kinderen vinden het geweldig om die te kunnen dippen in een potje hummus. Lekker, leuk en gezond!

hummus dip school lunch

Wil je kind echt geen groenten eten, dan kan je ze verstoppen. Je kan bijvoorbeeld bloemkool mengen met aardappelpuree of wat spinazie mixen in een fruitsmoothie.

smoothie school lunch

Groenten

Groenten bewaar je best in de koelkast. Het hyperFresh premium-systeem van Siemens houdt ze drie keer zo lang vers dankzij de aangepaste luchtvochtigheid.