Toptalent Jasper Philipsen tekent bij wielerploeg van Axel Merckx

Toptalent Jasper Philipsen tekent bij wielerploeg van Axel Merckx

Het Belgische wielertalent Jasper Philipsen rijdt in 2018 voor Axeon Hagens Berman. Dat maakte de Amerikaanse wielerploeg van Axel Merckx donderdag op zijn website bekend. Philipsen komt over van het BMC Development Team, dat op het einde van het jaar opgedoekt wordt. De negentienjarige Kempenaar was na een boerenjaar bij de beloften gegeerd op de transfermarkt. Philipsen won de Triptyque des Monts et Chateaux en boekte spurtzeges in de Baby Giro, de Ronde van de Elzas en de gerenommeerde Olympia’s Tour. Vorige week schreef hij ook Parijs-Tours voor beloften op zijn palmares. In het voorjaar werd de snelle Philipsen telkens tweede in de Ronde van Vlaanderen en de ZLM Tour.

“Hagens Berman Axeon heeft ervaring met het begeleiden van jonge renners. Ik ben er dan ook zeker van dat dit de juiste stap is voor mijn carrière”, verklaarde het Belgische toptalent.

“Jasper heeft het voorbije jaar veel progressie gemaakt. Daar was ik echt van onder de indruk. Ik hoop dat hij volgend seizoen nog een extra stap kan zetten”, reageerde teammanager Merckx.

bron: Belga