Tom Boonen zal nog rol in wielrennen vertolken

Tom Boonen zal nog rol in wielrennen vertolken

Tom Boonen staat dicht bij een functie bij Quick-Step Floors. Dat maakte hij donderdag bekend in de marge van de voorstelling van het boek “Jaren van Bewondering”. “Niet als ploegleider of manager”, gaf hij mee, “eerder in een andere rol.” Na zijn afscheid van het profrennersbestaan deed Tom Boonen de voorbije maanden vooral “zijn goesting”. Hij nam tijd voor de dingen waar hij graag mee bezig was. Stilaan wordt het tijd voor enkele nieuwe zaken. Quick Step-Floors wil hem graag nog aan het team binden. “Ik ben zelf geen vragende partij en ik heb geen haast, maar ik wil wel iets blijven doen in het wielrennen”, verduidelijkte Boonen. “Het is geen must, maar het mag. De onderhandelingen zijn nu volop aan de gang.”
Boonen is een materiaalfreak en nam de voorbije jaren die taak ook binnen de ploeg vaak ter harte. Wellicht zal hij ook in de toekomst zo’n rol op zich nemen, al liet hij zich na het WK ploegentijdrit in een column voor Het Laatste Nieuws wel kritisch uit over fietsenmerk Specialized, leverancier van de fietsen van de ploeg. “Of dat wel zo verstandig was? Tja, daar ben ik niet mee bezig. Ik heb toen eerlijk mijn mening gegeven. Specialized is geen Quick-Step Floors. Ze moeten deftig materiaal aanleveren, dat was gewoon wat ik wilde aankaarten. Je moet als ploeg mee met de andere merken en dan moet Specialized dat ook doen. Meer niet. Ik ben niet getrouwd met Specialized en de ploeg ook niet.”
“Ik wil graag iets doen binnen de ploeg, een vast aantal dagen per jaar wil ik daar niet op kleven. Ik ben nu zes maanden met pensioen en ik ben altijd een materiaalfreak geweest. Ik wil graag nog enkele dingen voor de ploeg doen, materiaal testen, een paar mailtjes sturen naar de ingenieurs en een PR-functie vertolken rond de klassiekers, maar ploegleider of manager zal ik niet worden. Ik was geen vragende partij om iets voor de ploeg te doen, ik ben niet op zoek naar een job, ik wil gewoon graag in de toekomst voor hen dingen blijven testen als zij dat vragen, maar één en ander moet nog gefinetuned worden. Dat zal wel in orde komen.”
Boonen gaf de voorbije maanden ook één keer commentaar bij een koers bij VTM. Dat ziet hij zich niet meteen nog doen in de toekomst. “Dat heb ik eenmalig gedaan, maar het is mijn ding niet. Neen, ik doe dat niet graag. Ik heb dat een keer geprobeerd met Merijn (Casteleyn), omdat Kevin De Weert toen niet kon. Ik heb daar geen zin in. Er zijn twee soorten mensen: mensen die iets doen en mensen die graag praten over mensen die iets doen. Ik ben altijd iemand geweest die zelf graag iets doet. Dit ligt me gewoon minder. Ik heb er wel respect voor en ik zat daar ook wel op mijn gemak, maar het is gewoon niet aan mij besteed.”
Overigens is Boonen nog altijd heel actief. “Ik probeer toch nog vaak te sporten, race veel met de wagen, ben bezig met mijn autozaak. Ik ben veel bezig.” En opvallend: Boonen is slechts twee, drie kilo bijgekomen sinds zijn pensioen. “A moet ik er wel op letten om niet te veel te eten natuurlijk. Je moet geen energie meer tanken met het oog op de training, dus je moet minder voedsel opnemen. Maar ik sport nog: in de fitness, ik heb wat lopen geprobeerd, maar dat was wat lastig, ik wandel ook en ik probeer één a twee keer in de week te fietsen, al lukt dat niet altijd. Ik heb altijd gezond geleefd en blijf dat gewoon doen.”
Na Parijs-Roubaix hield Boonen het wielrennen voor bekeken. “Sindsdien heb ik nog geen enkele keer het gevoel gehad ‘tiens, in die koers had ik er nu graag bij willen zijn’. Ik heb vijf of zes koersen op tv bekeken, maar ik ben nog geen enkele keer nostalgisch geworden. Ik verwacht ook niet dat ik dat zal zijn in de toekomst”, eindigde Boonen.

.

bron: Belga