Hasseltse vrouw opgepakt in Nederland voor vervoer aanmaakproducten voor drugs

Een 23-jarige vrouw uit Hasselt is woensdag opgepakt bij een antidrugsactie van de Nederlandse politie. De voruw zat achter het stuur van een bestelwagen waarin grondstoffen voor de productie van synthetische drugs zaten. Naast de vrouw werd ook een 22-jarige man uit het Nederlandse Ospel ingerekend. Dat maakt de Nederlandse politie donderdagavond bekend. De twee twintigers zijn woensdagavond rond 20 uur opgepakt in de grensregio tussen Nederland en België voor het vervoeren en het in bezit hebben van grondstoffen voor de productie van synthetische drugs.
In Budel-Dorplein stootte de politie op twee bestelwagens met vaten. Het ondermijningsteam Oost-Brabant van de Nederlandse politie heeft vervolgens op de Kempenweg de Hasseltse vrouw en de andere verdachte gearresteerd. De inhoud van de vaten en de hoeveelheid worden nog onderzocht.
De twee twintigers werden vervolgens opgesloten voor verder onderzoek. De Nederlandse overheid treedt integraal op tegen synthetische drugs, laboratoria, koks en het afval dat in de natuur wordt gedumpt. Het invoeren of verhandelen van grondstoffen is strafbaar.

bron: Belga