Enorme hinder na ladingverlies Antwerpse ring in beide richtingen, calciumcarbonaat blijkt boosdoener

Enorme hinder na ladingverlies Antwerpse ring in beide richtingen

Na het ladingverlies op de Antwerpse ring ter hoogte van Deurne, waardoor de hele rijweg en de oprit Deurne versperd zijn richting Gent, neemt de verkeershinder rond Antwerpen alleen nog maar toe nu de avondspits op gang komt. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. Er staan lange files op de E19 en A12, maar ook op alle andere snelwegen richting Antwerpen, door de kijkfile die in de andere richting ontstaan is. Intussen blijkt de verloren lading calciumcarbonaat te zijn, een product om papier wit te kleuren. De brandweer en civiele bescherming zijn massaal ter plaatse om zo snel mogelijk minstens één rijstrook vrij te krijgen, maar dat blijkt niet evident. “Momenteel lijkt de stoomwagen van de civiele bescherming er het best in te slagen de smurrie te verwijderen, in combinatie met het opscheppen ervan”, zegt Kristof Geens van de Brandweer Zone Antwerpen.

Het Verkeerscentrum wijst erop dat het verkeer vanuit Gent naar Hasselt en omgekeerd Antwerpen best mijdt en kan omrijden via Brussel. Vanop de A12 en E19 vanuit Nederland wordt het verkeer intussen door de politie verplicht om richting de tolvrije Liefkenshoektunnel te rijden.

“Ook op die R2 is het intussen erg druk, ook al omdat er nog een ongeval gebeurd is ter hoogte van Antwerpen-Haven, maar er is geen alternatief”, zegt Peter Bruyninckx van het Verkeerscentrum. “We kunnen momenteel geen prognose doen over de duur van de hinder, het zal allicht nog een hele tijd duren.”

Achter het ladingverlies zit ook nog heel wat verkeer vast. De politie is begonnen met die voertuigen rechtsomkeer te laten maken richting R2, maar ook dat verloopt moeizaam aangezien vooral vrachtwagens moeite hebben met die manoeuvres.

bron: Belga