Ook deze mannelijke acteurs getuigen over seksuele intimidatie in Hollywood

James Van Der Beek
Foto AFP

Na de onthullingen over het ongepaste en grensoverschrijdende gedrag van filmproducent Harvey Weinstein, is er een bom ontploft in Hollywood. Steeds meer actrices uiten zich als slachtoffer en nu doen mannelijke acteurs ook een boekje open over seksuele intimidatie.

Onder meer James Van Der Beek geeft toe dat hij vroeger wel eens werd lastiggevallen. “Ik heb het meegemaakt dat oudere, machtige mannen mijn achterwerk vastgrepen. Ik moest ongepaste, seksuele conversaties voeren toen ik nog veel jonger was”, schrijft de ‘Dawson’s Creek-acteur op Twitter.

Hij voegt daar nog aan toe dat het gedrag van Weinstein crimineel en onaanvaardbaar is. “Ik heb tonnen respect voor iedereen die hierover durft te getuigen.”

Terry Crews

Terry Crews
AFP / M. Coppoloa

Naast Van Der Beek komt ook Terry Crews naar buiten met een getuigenis. De ster, die vooral bekend is van de serie ‘Brooklyn Nine-Nine’, krijgt naar eigen zeggen stress van het seksschandaal rond de filmproducer. “Dit geeft me posttraumatische stress, want ik heb het zelf meegemaakt”, laat de acteur weten op sociale media.

“Vorig jaar werd ik tijdens een feestje in Hollywood betast door een topman. De klootzak begon gewoon te grinikken”, aldus Crews. De voormalige American Football-speler twijfelde even om de man een pak rammel te geven, maar hij zag er vanaf. “Dan zou ik de volgende dag achter tralies zitten.”

De volgende dag kreeg de 49-jarige Amerikaan nog een telefoontje van de man, die zich excuseerde. “Maar een fatsoenlijke uitleg over waarom hij dat gedaan heeft, heb ik nooit gekregen.”