Weerbericht – Droog maar bewolkt

Weerbericht - Droog maar bewolkt

Vanmiddag is het vaak bewolkt met vooral tegen de late namiddag enkele opklaringen. Het is daarbij droog en er staat een matige, aan zee vrij krachtige, zuidwestenwind, met rukwinden tot zowat 50 km/u. De maxima lopen op naar 17 à 18 graden in Vlaanderen en 14 graden op de hoogste toppen van het land, zo meldt het KMI. Morgen zijn er over het oosten tijdelijk nog enkele spatjes regen mogelijk. Elders is het droog en wisselend tot zwaarbewolkt. Over het oosten wordt het ook snel droog. De maxima schommelen tussen 12 graden over de Hoge Venen en 16 graden over Vlaanderen. Vrijdag is het droog en wisselend tot soms zwaarbewolkt. Over het zuiden kan er ’s morgens mist hangen. De maxima schommelen tussen 15 graden over de Hoge Venen en 19 à 20 graden in Vlaanderen.

Zaterdag kan er eerst lokaal mist hangen, vooral over het zuiden van het land. Daarna krijgen we overal een zonnige dag met slechts lokaal enkele wolkenvelden. Het wordt erg warm voor de tijd van het jaar met maxima van 18 graden op de hoogste toppen tot 21 à 22 graden elders.
Zondag en maandag worden zonnige en warme nazomerdagen met maxima tot 22 à 23 graden. Vanaf dinsdag neemt de bewolking toe met een toenemende neerslagkans. Het blijft evenwel zacht met maxima rond 19 à 20 graden.

bron: Belga