Politieactie aan Belgische grens: gevolg van verijdelde ontsnappingspoging uit gevangenis

De Nederlandse politie heeft woensdag de ontsnapping voorkomen van een gevangene die is veroordeeld voor een liquidatie in de Amsterdamse onderwereld. Volgens de politie wilden criminelen een helikopter kapen om de gedetineerde te bevrijden uit de gevangenis in Roermond. De actie die de Nederlandse politie aan de Belgische grens uitvoerde, was een gevolg van die verijdelde ontsnappingspoging.
Een arrestatieteam schoot na een wilde achtervolging een verdachte dood in het Limburgse Roosteren, vlak bij de Belgische gemeente Maaseik. Drie verdachten zijn opgepakt, aldus de politie tijdens een persconferentie in Amsterdam. Ze mogen afgezien van hun advocaat geen contact met de buitenwereld hebben.
Een van de verdachten gooide op de vlucht een tas weg waarin onderdelen van een automatisch vuurwapen zaten. De politie is nog op zoek naar een aantal andere verdachten. Net als het opgepakte drietal zijn zij bij politie en justitie bekend vanwege “hun relatie met de Amsterdamse onderwereld.”
Hoeveel verdachten nog voortvluchtig zijn is nog onbekend. Wel zei recherchechef Olivier Dutilh dat hun identiteit bekend is. De politie heeft niet bekendgemaakt wie de crimineel is die vermoedelijk wilde ontsnappen.
De opgepakte mannen hadden volgens de politiechef “diverse goederen” bij zich die ze hadden kunnen gebruiken bij de ontsnappingspoging. Maar meer details daarover werden er niet gegeven.

Bron: Belga