Gevangeniswezen reageert op klachten van ACV over tekort aan werkingsmiddelen

Zowel inzake het tekort aan handschoenen als het tekort aan handdoeken in de Leuvense hulpgevangenis heeft het Gevangeniswezen bij monde van woordvoerster Kathleen Van de Vijver woensdagmiddag gereageerd. “Wat het tekort aan handschoenen voor fouilleringen betreft, was er sprake van een interne communicatiefout, en wat de handdoeken betreft, die worden via een spoedprocedure bijbesteld”, klinkt het. De christelijke vakbond ACV Openbare Diensten had eerder op de dag de problemen in de Leuvense hulpgevangenis aan de kaak gesteld. Volgens de vakbond “moeten fouilles en celonderzoeken er met de blote hand gebeuren, want er is een tekort aan latex-handschoenen”. Daarnaast zou er ook sprake zijn van een “tekort aan toiletpapier, zeep en handdoeken voor het personeel”.
“De handschoenen zijn wel degelijk in voorraad in de Leuvense hulpgevangenis”, reageert Kathleen Van de Vijver van het Gevangeniswezen. “Alleen waren ze door een geval van verkeerde communicatie niet ter beschikking in het fouillelokaal. Dat probleem wordt meteen verholpen.”
Wat het tekort aan handdoeken betreft, zegt de woordvoerster dat er tot voor een maand 400 handdoeken in voorraad waren, maar dat die voorraad in de loop van de laatste maand is geslonken naar slechts een vijftigtal. “Er is een spoedprocedure gestart om ervoor te zorgen dat er binnen de kortste keren weer een voorraad van 400 handdoeken zal ter beschikking zijn.”

bron: Belga